Tuesday, August 27, 2013

Caleb from Blood game

g


One of the coolest chartacter ever been created!
From Here


From HERE



From Deviant Art


From HERE


From HERE


From HERE



From HERE



HERE


HERE



HERE


HERE



HERE


HERE


HERE

Facebook and real you.. This is so true


I found on my hard disk... It was an old one from 9gag i think.

Smokey Bandits - A son's lament



First time I heard this song, I thought that a French band stole some Balkan's music elements and created this. But hell no, it was a Greek band who made advantage its historical musical legacy.

C.W. Stoneking -Jungle Blues



Stoneking is my favorite blue's singer...... Love him...

The Fray - You found me


Love this song...

Monster check by Adrian Sommeling

Great photography skill by one of the very best, that I found right now... Checking for monsters by Adrian Sommeling... Check this monster of photography HERE

Great ideas meet their destiny

And so the Light Bulb, was hung in Candle Land...

from HERE

Detects dangers before they come up - Mercedes vs Hitler

Mercedes Benz vs Adolf

Sunday, August 25, 2013

Justice in Greece

Yes this is absolutely true...

The dating Game

You can't choose really...

from 9gag i think

Batman lives

Yes, these are the proofs that Batman is not an urban myth...

Yellow Menace - Age Of Empires II

The yellow menace, the people who have played with me, know what i am talking about...
        жёлтой опасности          

Saturday, August 24, 2013

Η ανευθυνότητα του πλήθους, το πείραμα των Darley και Latane

Μία σκληρή ιστορία φόνου, έδωσε το ερέθισμα σε δύο επιστήμονες να ερευνήσουν την συμπεριφορά των θεατών ένός εγκλήματος. Συγκεκριμένα την αντίδράσή τους, τον χρόνο αντίδρασης ή την απάθειά τους.

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.»
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964.Ήταν τρεις η ώρα το πρωί και η Κάθριν Τζενοβέζε γύριζε σπίτι από τη βραδινή της βάρδια. Έμενε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε μια πολυκατοικημένη αστική περιοχή.

Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο της προχώρησε προς την είσοδο της πολυκατοικίας της.
Εκεί αντιλήφθηκε, μέσα στις σκιές, έναν άντρα –που πιθανότατα της φάνηκε ύποπτος- και γύρισε για να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο της ή να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Δεν πρόλαβε. Ο άντρας, ονόματι Γουίνστον Μόουζλι, την πρόφτασε και της έχωσε ένα μαχαίρι στην πλάτη. Καθώς εκείνη στράφηκε να τον αντιμετωπίσει τη μαχαίρωσε και στην κοιλιά.
Η Κάθριν άρχισε να φωνάζει: «Βοήθεια! Με σκοτώνουν! Βοηθήστε με!»
Φώτα άναψαν στις κοντινές κατοικίες και κουρτίνες κουνήθηκαν στα παράθυρα. Αλλά κανείς δε βγήκε να δει τι συνέβαινε.
Ο Μόουζλι στην κατάθεση του αργότερα δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δε θα κατέβαινε τις σκάλες.»
Και έτσι έγινε.Μόνο ένας άντρας φώναξε: «Άσε ήσυχο το κορίτσι.»

Ο Μόουζλι έφυγε γρήγορα και η Κάθριν σύρθηκε μέχρι την είσοδο του σπιτιού της.

Όμως όλα τα φώτα στα σπίτια έσβησαν ξανά. Ο Μόουζλι πλησίασε την Κάθριν και τη μαχαίρωσε ξανά. Εκείνη ούρλιαξε και ζήτησε για άλλη μια φορά βοήθεια. Τα φώτα άναψαν πάλι, αλλά κανείς δε μίλησε, κανείς δε βγήκε.

Ο Μόουζλι απομακρύνθηκε και περίμενε. Λίγα λεπτά μετά πλησίασε πάλι την κοπέλα που ανέπνεε ακόμα και την αποτελείωσε, κόβοντας ‘την από το λαιμό ως τα γεννητικά όργανα. Μετά κατέβασε το παντελόνι του και ασέλγησε πάνω στο νεκρό σώμα.Η απεχθής αυτή εγκληματική πράξη διήρκεσε 35 λεπτά. Η πρώτη επίθεση έγινε στις 3:15 και ο Μόουζλι έφυγε στις 3:50.

38 αυτόπτες μάρτυρες παρατηρούσαν την κοπέλα να μαχαιρώνεται (τρεις φορές) μέχρι θανάτου, χωρίς να κάνουν τίποτα, χωρίς καν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 4 το πρωί και όταν έφτασε ήταν πολύ αργά. Για όλους.Το έγκλημα αυτό ίσως να χανόταν ανάμεσα τους φακέλους της αστυνομίας, αν δεν το μάθαιναν δύο κοινωνικοί ψυχολόγοι, ο Ντάρλεϊ και ο Λατανέ. Αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν για τη διεστραμμένη προσωπικότητα του δολοφόνου, αλλά για κάτι ίσως πιο συνταρακτικό: Την απάθεια των παρατηρητών, την απροθυμία τους να βοηθήσουν. Τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε να αντιδράσουν;Κάποιοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι αναφέρθηκαν στη «συναισθηματική άρνηση» των αυτόπτων μαρτύρων: Ότι εξαιτίας του σοκ έμειναν αδρανείς, απαθείς. Ένας άλλος μίλησε για τον αρνητικό ρόλο της τηλεόρασης, η οποία είχε εθίσει τους τηλεθεατές στη βία και στην κοινωνική απάθεια.

Όμως ο Ντάρλεϊ με τον Λατανέ δεν πείστηκαν. Ένιωθαν, χωρίς να μπορούν ακόμα να το εξηγήσουν, ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είχε να κάνει με την τηλεόραση ή με το συναισθηματικό κλονισμό, αλλά με κάτι βαθύτερο, ίσως και πιο αρχέγονο.

Έτσι προχώρησαν στο περίφημο πείραμα τους, αυτό που αποκάλυψε την έννοια της «διάχυσης της ευθύνης».Όπως είναι ευνόητο δεν μπορούσαν να αναπαραστήσουν μια δολοφονία, έτσι έκαναν αναπαράσταση μιας επιληπτικής κρίσης.

Ένας φοιτητής, με μικρόφωνο και ακουστικά, καθόταν μόνος σε ένα μικρό δωμάτιο. Θα μιλούσε για 2 λεπτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη φοιτητική ζωή, αφού πρώτα θα άκουγε τους υπόλοιπους φοιτητές, στα άλλα δωμάτια, να μιλάνε για τη δική τους ζωή.

Όπως είναι προφανές –σε μας που γνωρίζουμε τη φύση του πειράματος- δεν υπήρχε κανείς άλλος φοιτητής, πέρα από το υποκείμενο. Οι φωνές που άκουγε ήταν μαγνητοφωνημένες.
Κάποια στιγμή ξεκινούσε να μιλάει ένας «φοιτητής», ο οποίος έλεγε ότι είναι επιληπτικός και αυτό συχνά του δημιουργεί προβλήματα κλπ κλπ.
Μέχρι που ο επιληπτικός ηθοποιός άρχιζε να παθαίνει κρίση και να ζητάει βοήθεια: «Νομίζω ότι παθαίνω κρίση… Βοηθήστε με… Θα πεθάνω…»
Η ψεύτικη επιληπτική κρίση διαρκούσε έξι λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μόλις το 31% των φοιτητών που άκουγαν σηκώθηκαν και ζήτησαν βοήθεια από τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Το υπόλοιπο 69% των φοιτητών, ενώ είχαν ταραχτεί –καταρρίπτοντας έτσι την υπόθεση της απάθειας και της τηλεοπτικής αποχαύνωσης- δεν ήξεραν τι να κάνουν. Περίμεναν ότι κάποιος άλλος θα βοηθούσε τον επιληπτικό, έτσι δεν έκαναν τίποτα.Η «διάχυση της ευθύνης» φάνηκε πιο καθαρά όταν οι πειραματιστές άλλαξαν τον αριθμό των φοιτητών-μαγνητοφωνημένων φωνών που συμμετείχαν στο πείραμα.

Όταν το υποκείμενο πίστευε ότι είναι μόνος του με τον επιληπτικό φοιτητή, αναζητούσε βοήθεια μέσα στα τρία πρώτα λεπτά -συγκεκριμένα το 85% των φοιτητών αντέδρασε έτσι.

Το συμπέρασμα των Ντάρλει και Λατανέ ήταν:

«Όσο περισσότεροι είναι οι μάρτυρες κάποιου δυσάρεστου γεγονότος, όπως επίθεση ή ατύχημα, τόσο λιγότερο υπεύθυνος αισθάνεται ο καθένας, γιατί η ευθύνη καταμερίζεται ισομερώς στο πλήθος.»Με διαφορετικά λόγια είναι λάθος να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς μέσα σε ένα μεγάλο πλήθος, όπως αυτό της πόλης. Είναι πιο πιθανό να σε βοηθήσει ο ένας και μοναδικός σου γείτονας, παρά όλοι αυτοί οι άνθρωποι –οι οποίοι συνήθως είναι και άγνωστοι- που συνωστίζονται στις πολυκατοικίες τριγύρω σου και σε προσπερνούν στους πολυσύχναστους δρόμους.

Και δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι ποιητές: Ότι η μοναξιά μας γίνεται μεγαλύτερη μέσα στο πλήθος.Όμως οι Ντάρλει και Λατανέ έβγαλαν άλλο ένα συμπέρασμα, πιο αισιόδοξο, με κάποιο άλλο πείραμα που δε θα αναφέρω αυτή τη στιγμή, παρότι είναι εξίσου ενδιαφέρον: Ό,τι η αλληλεγγύη διδάσκεται.

Αν ένας άνθρωπος απλά ακούσει για τη «διάχυση της ευθύνης», είναι έτοιμος, την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι «μπροστά στα μάτια του», να αντιδράσει διαφορετικά.Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην προσπεράσει το γέρο που έπεσε στη μέση του δρόμου επειδή κάποιοι άλλοι ήδη στέκονται από πάνω του, λέγοντας –στον εαυτό του: «Ας τον βοηθήσουν αυτοί, εγώ τι μπορώ να κάνω παραπάνω;»

Είναι πιο πιθανό να μην αφήσει αβοήθητη μια γυναίκα ή ένα παιδί ή έναν άγνωστο ή έναν σκύλο που ξυλοκοπούνται, πιστεύοντας ότι δεν είναι δική του ευθύνη –αφού τόσοι παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα.Γιατί ξέρει ότι όλοι έχουμε ευθύνη -την ίδια ακριβώς, χωρίς διάχυση- για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, και δε θέλει να είναι ένας από τους 38 αυτόπτες μάρτυρες που άφησαν το Μόουζλι να κατακρεουργήσει την Κάθριν Τζενοβέζε.

Και ίσως τότε, αν τα συμπεράσματα των Ντάνλεϊ και Λατανέ είναι σωστά, ακόμα και αυτό το ασήμαντο κείμενο μπορεί να βοηθήσει την επόμενη Κάθριν να επιζήσει.(Περισσότερα για το πείραμα των Ντάνλει και Λατανέ: «Το κουτί της Ψυχής», της Lauren Slater, από τις εκδόσεις Οξύ.)

πηγή: sanejoker.info



Η Σπάρτη θα ζήσει και πάλι σεισμό 7 ρίχτερ.!!!




Ο Καθηγητής Γεωλογίας Δημήτρης Παπανικολάου* προσδιορίζει με επιστημονικές μεθόδους τόπο, μέγεθος, ένταση και χρόνο του σεισμού που θα δώσει, απαπόφευκτα, το ρήγμα της Σπάρτης.

Ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΜΙΤ Δημήτρης Παπανικολάου αναλύει επιστημονικά δεδομένα και προσδιορίζει τόπο, μέγεθος και χρόνο για έναν σεισμό που έχει ήδη αργήσει να εκδηλωθεί από το ενεργό σεισμικό ρήγμα της Σπάρτης

Μετα από απαίτηση πολλών αναγνωστών του notospress.gr και συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αναζητήσαμε τον Καθηγητή

Γεωλογίας κ Δημήτριο Παπανικολάου ο οποίος εξέφρασε με βεβαιότητα το επιστημονικό του συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο επίκειται μεγάλος σεισμός στη Λακωνία με επίκεντρο στο ρήγμα της Σπάρτης.

Σε μία δίωρη συζήτηση, στην οικία του, λίγο έξω από την Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε στοιχεία, μελέτες, διαγράμματα, εργασίες και φωτογραφίες από την πολυετή εργασία του Καθηγητή, του υιού του και των φοιτητών του για το επονομαζόμενο «Ρήγμα της Σπάρτης».
Σεισμός δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει ενεργό σεισμογενές ρήγμα. Δύο είναι τα ρήγματα που μας απασχόλησαν και τα δύο έχουν αναφορά στην Σπάρτη.(Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο, το ρήγμα του Πάρνωνα). Το πρώτο και κύριο ρήγμα, μήκους 40 χιλιομέτρων ξεκινά από το χωριό Ποταμιά Φάριδος, περνά από τη Σπάρτη και φθάνει έως τους Βορείους Δήμους περνώντας και στην Αρκαδία ενώ το δεύτερο, μικρό μόλις 400 μέτρων περνά δίπλα από τον Ευρώτα και τη Σπάρτη, μάλλον ακίνδυνο και σχεδόν κάθετο στο μεγάλο ρήγμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από επιστημονικές εργασίες κι έρευνες του καθηγητή Παπανικολάου και των συνεργατών του, η περιοχή της Σπάρτης και το ανάγλυφο προς τον Ταϋγετο έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από σεισμούς που σημειώθηκαν στο παρελθόν από το ενεργό ρήγμα. Χιλιάδες χρόνια πίσω, η περιοχή άλλαζε μορφή κάθε φορά που ένας ισχυρός σεισμός απελευθέρωνε τεράστιες δυνάμεις που πρέπει να ήταν μοιραίες για κάθε ζωντανό κι ευάλωτο οργανισμό. Τελευταίος σεισμός από το ρήγμα της Σπάρτης σημειώθηκε το 464 π.χ. τότε που οι ιστορικοί αναφέρουν την ισοπέδωση της Αρχαίας Σπάρτης και την εξέγερση των Ειλώτων.
Από τότε η επιστήμη αναζητά και διερευνά επόμενο σεισμό και σήμερα καταλήγει στο συμπέρασμα, με την σ’υγχρονη μέθοδο χρονολόγησης, ότι αυτός ο σεισμός δεν σημειώθηκε ακόμα (και τουλάχιστον δεν σημειώθηκε στην ώρα του). Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο χρονολόγησης αλλά και τη  γεωλογική και ιστορική αξιολόγηση των στοιχείων  το ρήγμα της Σπάρτης δίνει σεισμό κάθε 1500 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει «καθυστερήσει στο ραντεβού του ο Εγκέλαδος» και δεν αποκλείεται επί των ημερών μας και μέσα στα επόμενα 100 χρόνια (διάστημα πολύ μικρό αναλογικά με την ιστορία του ρήγματος που είναι 1.000.000 ετών) να κάνει την «επίσκεψή» του. Μια επίσκεψη «αναπόφευκτη» και ίσως «μοιραία» αφού πρόκειται για σεισμό που θα έχει ως επίκεντρο το ρήγμα της Σπάρτης. Θα είναι μεγέθους 7 βαθμών τουλάχιστον της κλίμακας Ρίχτερ κι έντασης που μπορεί να ξεπεράσει στη σχετική κλίματα τους 9 ή και τους 10  βαθμούς κατά περιοχές ανάλογα και με τα εδάφη.

Ο κ Παπανικολάου διδάσκει την περίπτωση του ρήγματος της Σπάρτης στους φοιτητές του και μάλιστα υπάρχει και σχετική διδακτορική εργασία που την περιλαμβάνει. ( δείτε το ρήγμα με κόκκινη γραμμή στη φωτογραφία)

Πολύ συχνά, ομάδα φοιτητών με τον κ Παπανικολάου, επισκέπτεται τη Σπάρτη και το ρήγμα της το οποίο χρόνια παρακολουθούν και καταγράφουν ως ένα ενεργό ρήγμα μεγάλου μήκους και άκρως επικίνδυνο. Θα βρίσκονται μάλιστα στη Σπάρτη τέλος Νοεμβρίου.

Ο κ. καθηγητής τονίζει ότι η επιστήμη ποτέ δεν μπορεί να δώσει ακριβή χρόνο εκδήλωσης ενός σεισμού. Αυτό αποκλείεται όσο και αν το θέλουν πολίτες κι επιστήμονες, Εκτιμώντας όμως τα δεδομένα που υπάρχουν και καταγράφονται χρόνια, τόσο σε εργασίες όσο και στο ανάγλυφο τη γης,  προσεγγίζει με μεγάλη ακρίβεια τον τόπο και το μέγεθος. Τον χρόνο τον προσεγγίζει με βάση την δραστηριότητα και την συχνότητα σεισμικών γεγονότων που έχει εμφανίσει το ρήγμα στο παρελθόν.
Όταν δηλαδή το ρήγμα της Σπάρτης δίνει, έναν σεισμό κάθε 1500 χρόνια κι έχει να σημειωθεί σεισμός από το 464 π.χ., αυτό σημαίνει, επιστημονικά, ότι έπρεπε ήδη να έχει σημειωθεί ένας σεισμός, αφού το ρήγμα της Σπάρτης είναι αποδεδειγμένα ενεργό ρήγμα που θα δώσει όπωσδήποτε σεισμό. Ακόμα όμως και αν υπάρξει η παραδοχή ότι ο «εγκέλαδος έχει καθυστερήσει» τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι αν δεν σημειωθεί σεισμός επι των ημερών μας αυτό θα γίνει επι των ημερών των παιδιών, των εγγονών και σίγουρα των δισέγγονών μας. Ο αναμενόμενος σεισμός έπρεπε να έχει συμβεί την εποχή των Παλαιολόγων του Μυστρά.

Οι απόψεις και οι θέσεις του κ Παπανικολάου αναπτύχθηκαν πρόσφατα σε Συνέδριο που έγινε στην Κόρινθο ενώ αναμένεται να γίνουν γνωστές στο κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του notospress.gr στη Σπάρτη με ομιλητή τον κ. Καθηγητή και σημαντικούς συνεργάτες του από τη νέα γενιά.

Το σοβαρό αυτό θέμα έχει δύο σκέλη. Το επιστημονικό, που παρουσιάζει ο κ Παπανικολάου συνοπτικά στην συνέντευξή του, (δείτε το βίντεο) και το διαχειριστικό μέρος. Ο πολίτης την ώρα του σεισμού δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα. Πριν από το σεισμό όμως έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί, να προβλέψει, να προστατευθεί και τελικά να συμβιβαστεί  με το ενδεχόμενο ενός σεισμού στον τόπο του. Το στοιχειώδες που μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης είναι να έχει ασφαλές σπίτι και χώρο εργασίας. Στον επιστημονικό σκέλος, ακόμα και δημοσιογραφικά, δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να παρέμβουμε. Στο διαχειριστικό που αφορά την στάση της Πολιτείας, του κράτους, των αρμοδίων και των πολιτών θα αναφερθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το notospress.gr παρουσιάζει σήμερα, αποκλειστικά μέρος από την σημαντική συνέντευξη του καθηγητή Παπανικολάου και προσεχώς θα αναφερθεί σε επιμέρους πτυχές του σοβαρού αυτό θέματος. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν απομαγνητοφωνημένη όλη την συνέντευξη του κ Παπανικολάου διάρκειας μίας ώρας

*Ο Δημήτριος Παπανικολάου είναι (μεταξύ άλλων)  καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Διευθυντής του Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών», καθηγητής στο  ΜΙΤ και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, και πρόεδρος ου Οργανισμού Αντισεισμικού  Σχεδιασμού και Προστασίας. Ήταν ένας εκ των βασικών επιστημονικών συντελεστών διαχείρισης του σεισμού της Καλαμάτας και της Κοζάνης.

ΠΗΓΗ
http://www.notospress.gr/article.php?id=3583


“Ο καταστροφικός σεισμός του 464 π.Χ. στη Σπάρτη έχει καθυστερήσει στο... ραντεβού του και συνεπώς  μπορεί να έχουμε νέο σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ από σήμερα μέχρι και τα επόμενα 100 χρόνια”. Η δήλωση ανήκει στον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τους σεισμούς του 1986. Η συγκεκριμένη επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του κ. Παπανικολάου προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους. “Γνωρίζουμε με ακρίβεια το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, αλλά όχι και το χρόνο” επεσήμανε ο κ. Παπανικολάου διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση προκύπτει από πολύχρονη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας και των ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας.
  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/10855-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-7-%CF%81%CE%AF%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-100-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1

ΠΗΓΗ
Εφημερίδα Ελευθερία


Ένα ακόμα Αποκλειστικό θέμα του report24.gr για την Λακωνία Με αφορμή τα 25 χρόνια από τον δολοφονικό σεισμό της Καλαμάτας το 1986 πέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν και σειρά ομιλιών στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παπανικολάου στην ομιλία του έδωσε ένα στοιχείο που άφησε εμβρόντητους τους παρευρισκομένους αλλά και σύσσωμη την Λακωνική κοινωνία.

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε πως «O καταστροφικός σεισμός του 464 π.Χ. στη Σπάρτη έχει καθυστερήσει στο ραντεβού του και συνεπώς μπορεί να έχουμε νέο σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ από σήμερα μέχρι και τα επόμενα 100 χρόνια“. Συνεχίζοντας ο κ. Παπανικολάου σημείωσε «Γνωρίζουμε με ακρίβεια το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, αλλά όχι και το χρόνο» διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση προκύπτει από πολύχρονη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας και των ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας. Επίσης ο κ. Παπανικολάου τόνισε «Αν κάποια στιγμή ταρακουνηθεί έντονα η Καλαμάτα να ξέρετε πως θα είναι από τους γείτονές σας»

Τονίστηκε δε πως εδώ και αρκετό καιρό έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα. (Το report24.gr ξεκινάει έρευνα για το τι κινήσεις έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι φορείς της Λακωνίας για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ενός τέτοιου φαινομένου) Μετά και την μεγάλη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη Νότια Πελοπόννησο πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν.

Από την μία μεριά οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις στην πράξη σωστές και από την άλλη η αγωνία του κόσμου στο τι θα γινότανε αν χτύπαγε ένας σεισμός 7 ρίχτερ την Σπάρτη όπως το 464 π.χ Μήπως το θέμα είναι πιο σοβαρό από οτι αρχικά φαίνεται; Στο θέμα έκανε εκτενή αναφορά και η Ελευθερία Καλαμάτας με πρωτοσέλιδο «Καθυστερημένο ραντεβού με 7 ρίχτερ στη Σπάρτη»

ΠΗΓΗ
http://www.report24.gr/diapistwsi-sok-i-sparti-tha-zisi-ke-pali-sismo-7-rixter.htm

No one rules, if no one obeys

No one rules, if no one obeys


Wednesday, August 21, 2013

Αν δεν χαλάσει, μην το φτιάξεις

Έκθεμα 13
 Αν δεν χαλάσει, μην το φτιάξεις
Κορεσμός Προϊόντος, Δράση Διοίκησης, Εξέλιξη Προϊόντος

Ένας ερευνητής είχε μία ενδιαφέρουσα άποψη για το μάρκετινγκ. Υπέθεσε ότι από τη στιγμή που οι μάνατζερ λειτουργούν με την ιδέα, «αν δεν χαλάσει, μην το φτιάξεις», δεν θα ενεργούσαν από τη στιγμή που οι πωλήσεις του καθιερωμένου τύπου προϊόντος συνέχιζαν να αυξάνονται. Υπέθεσε συγκεκριμένα ότι οι μάνατζερ θα έκαναν ενέργειες να παρουσιάσουν βελτιώσεις προϊόντος ή καινούρια προϊόντα μόνο όταν ο κορεσμός για ένα υπάρχον προϊόν ξεπερνούσε ένα κρίσιμο επίπεδο, κατά το οποίο η ανάπτυξη πρόσθετων πωλήσεων θα γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Μόνον τότε οι εταιρείες θα άρχιζαν να σκέφτονται τρόπους να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Ο ερευνητής δοκίμασε την ιδέα του στην αγορά τηλεοράσεων και βίντεο για πολλές δεκαετίες. Επισήμανε ότι παρόλο που η έγχρωμη τηλεόραση υπήρχε από τη δεκαετία του 1950, μόνον όταν ο κορεσμός στην αγορά της ασπρόμαυρης τηλεόρασης έφτασε το 75% το 1964 και οι πωλήσεις άρχισαν να σταθεροποιούνται, άρχισε το σοβαρό μάρκετινγκ των έγχρωμων τηλεοράσεων στην αγορά. Μέχρι το 1976, οι πωλήσεις των έγχρωμων τηλεοράσεων άρχισαν να πέφτουν απότομα καθώς το επίπεδο κορεσμού έφτανε το 70%. Το 1976, η Sony παρουσίασε στις ΗΠΑ το σύστημα Betamax. Παρόλο που η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, μόνον όταν ανέκυψαν προβλέψεις για στασιμότητα στην αγορά έγχρωμων τηλεοράσεων, η Sony παρουσίασε το βίντεο. Ο ίδιος ερευνητής περαιτέρω επισημαίνει ότι όταν ο κορεσμός των βίντεο έφτασε το 40% to 1986, τότε οι κατασκευαστές επέλεξαν να εμφανίσουν τα ασύρματα τηλεχειριστήρια και άλλες διαθέσιμες δυνατότητες.

Αυτή η πλευρά της θεωρίας της προσφοράς είναι σημαντική, γιατί υπενθυμίζει ότι η εξέλιξη των προϊόντων και των αγορών δεν συνέβη έτσι απλά. Προκλήθηκε από τους μάνατζερ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στα σημάδια από το χώρο της αγοράς για πωλήσεις και κέρδη. Αν αυτά τα σημάδια είναι ικανοποιητικά, οι υπάρχοντες ανταγωνιστές δεν βρίσκουν το λόγο να ενεργήσουν διαφορετικά. Μόνον όταν υπάρχει κάποια μείωση τρέχουν οι μάνατζερ για να βελτιώσουν τα προϊόντα ή να τα αντικαταστήσουν με ακόμα καλύτερους τύπους προϊόντων.

Πηγή: William P. Putsis, Jr., “Product Diffusion, Product Differentiation and the Timing of New product Introduction: The Television and VCR Market 1964-1985,” Managerial and Decision Economics, Vol. 10 σελ 37-50


Απόσπασμα από: John a. Czepiel, Γεώργιος Ι. Σιώμκος, “Ανταγωνιστική Στρατηγική Μάρκετινγκ” 2007 Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης

Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα

Αναδημοσίευση από defencenet (Πηγή ΕΔΩ)

Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!

25/12/11 - 00:02


Σε μία τρομακτική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!

Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά:

“Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν  τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.

Οι Ερμπακάν,  Ετσεβίτ και  Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.

Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό”, είπε!

Δηλαδή εφάρμοζαν «αντίποινα» στα δάση της Ελλάδας με μυστικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι τα έκαιγαν! Ποιος ξέρει αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν συνεχίζονταν και το 2007 από τους ίδιους τους πράκτορες στην καταστροφή της Πελοποννήσου ή αν η τότε καταστροφή οφειλόταν σε άλλες "δυνάμεις" που είχαν σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η ομολογία του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού και η ωμότητα με την οποία γίνεται είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Και βέβαια η υπόθεση δεν πρέπει να τελειώσει εδώ…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

καγιά

Τελικά είμαστε κοινωνία κανίβαλων

αναδημοσίευση άρθρου από το capital.gr
Το πρωτότυπο κείμενο ΕΔΩ

Τελικά είμαστε κοινωνία κανίβαλων
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013
Του Άγη Βερούτη

Με 65% ανεργία στους νέους ως 25 ετών, τους ζητούμε όταν βρουν δουλειά να πληρώνονται €511 ώστε να παίρνουν από την εργασία τους σύνταξη τριπλάσια, άνθρωποι που βάραγαν σφραγίδες ως τα 40 τους που βγήκαν στη σύνταξη.

Τους υποβάλλουμε σε έμμεση  φορολόγηση εξόντωσης, ενώ οι φόροι δεν έχουν καμία ανταπόδοση.

Τους αντιμετωπίζουμε ατιμωτικά, κοροϊδεύοντας το γεγονός ότι πηγαίνουν σε καφετέριες με το χαρτζιλίκι από την οικογένεια, αντί να μείνουν κλεισμένοι σε 4 τοίχους να μαραζώσουν στα νιάτα τους, και γιατί μένουν στο πατρικό τους.
Ταυτόχρονα, όμως, κυνηγάμε να κλείσουμε και την τελευταία μικρομεσαία επιχείρηση που θα μπορούσαν να βρουν δουλειά.

Τους ζητάμε να είναι κόσμιοι και νομοταγείς, όταν οι ίδιοι οι νόμοι μας τους στερούν την αξιοπρέπεια, και παραβαίνουν τις ατομικές ελευθερίες του ανθρώπου, θεσμοθετούν την ατιμωρησία των διεφθαρμένων, και τιμωρούν την ανέχεια και τη νομοταγή συμπεριφορά, ενώ ευνοούν τη λαμογιά και τους απατεώνες.

Όσοι νέοι αντιλαμβάνονται την αρρωστημένη μηχανή μας, και φεύγουν μετανάστες, τους κατηγορούμε πως εκμεταλλεύτηκαν τη δωρεάν παιδεία που τους παρείχε η κοινωνία χωρίς να ανταποδώσουν την παροχή.

Όσοι μένουν και μαστίζονται από την ανεργία τους κατηγορούμε για τεμπέληδες που δεν πάνε να ανοίξουν πάγκο σε μια λαϊκή. Λες και μπορούν, ή δεν τους εμποδίζουμε.

Ξοδεύουμε σε μισθούς οδηγών λεωφορείων και τρένων, περισσότερα κατά κεφαλή απ΄ όσο στους πιλότους πολεμικών αεροσκαφών.

Πληρώνουμε με τους φόρους της κοινωνίας το 70% του κόστους των ΜΜΜ, και χρεώνουμε πλέον το διπλάσιο εισιτήριο από 4 χρόνια πριν.

Κυνηγάμε τα άνεργα παιδιά που δεν πλήρωσαν, με τελώνες, με την αρχαία έννοια: ανθρώπους που μοιράζονται το μισό των προστίμων με το "δημόσιο" σαν αμοιβή για τον κανιβαλισμό των αδύναμων και των ανώριμων.

Για να συντηρούνται οι τελώνες, δεν βάζουμε ένα σύστημα με μπάρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μη μπορούν οι μη έχοντες να μπούνε χωρίς εισιτήριο.

Προτιμούμε τη βρωμιά της μοιρασιάς του πρόστιμου με τους τελώνες, που το έχουν δει όργανα της τάξης και θέλουν να κάνουν και προσωποκράτηση στους "παραβάτες" για το πταίσμα της μη πληρωμής μισού ευρώ τα βλαχαδερά, λες και είναι αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες ή τελωνειακοί με αληθινή κρατική εξουσία. Αντιποίηση αρχής το λένε αυτό στο χωριό μου. Ατιμώρητη αντιποίηση αρχής.

Ανεχόμαστε να βγάζει αθωωτική επίσημη ανακοίνωση, μονόπλευρη και ατεκμηρίωτη, ο ΟΑΣΑ, που σκοπό έχει να προκαταβάλει την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης, και κανείς δεν βγαίνει να κατακεραυνώσει τους καρεκλοκένταυρους για παρακώληση της Δικαιοσύνης, και να απολύσει σύσσωμο το ΔΣ του οργανισμού, για ασέβεια προς τους θεσμούς και τους νεκρούς.

Συντηρούμε μια βλαχομπαρόκ κρατική μηχανή με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για Ίδρυμα για την Έρευνα του Αρχαίου Υφάσματος (http://www.artext.gr/index_gr.html), με Οργανισμούς Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, Διοργάνωσης του 2004, Συντονισμού Ανοίγματος του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά αξιώνουμε από ανήλικους και ανέργους εισιτήριο για να κινηθούν λίγα τετράγωνα με τα δημόσια μέσα που πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας. 

Αυτές και χιλιάδες άλλες μικροασχημίες διαπράττουμε ως κοινωνία απέναντι στα παιδιά μας, τους νέους μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον τους. Δίνοντάς τους το παράδειγμα.

Έχουμε εξελιχθεί σε μια κανιβαλιστική, γεροντολατρική κοινωνία, όπου ακόμη και οι μεσήλικες διεκδικούν τα προνόμια του προσόδου και τις συντάξεις του γήρατος εις βάρος των νέων.

Σε λίγα χρόνια, που αναπόφευκτα οι νεώτεροι, τα παιδιά μας, θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες μας, ας μη παραπονεθούμε που θα μας ανταποδώσουν την περιποίηση.
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos
agissilaos@gmail.com

Breaking Benjamin - Diary of Jane


One of my favorites post grunge songs...

A logical escape from ninjas


I don't have any, but...

When I have one, I will send it to him right away!

Reader vs anyone?

A watcher lives half of his life before he dies, but it is worth it!

Not just for Stormtroopers

It is not funny, but it is cool enough. I like it.

I love star wars' stickers

I also love Mimas!
Тоже мне нравится Мимасе луну.  

Darth Circuis

Darth Circuis!

Femme fatale, literally!

Femme fatale, literally!
Роковая женщина, в буквальном смысле!

Creed - My own prison

One of my favorite genre of music is post grunge. First song a song a heard recently and I liked it quite enough. 8/10! 

AvsP


I am quite sure what they are playing.
Я уверен, что они играют.

A mighty optical illusion

Are the awnings looking inside or outside?
Μέσα ή έξω;
Внутри или снаружи?